Uppror – vart tar de vägen?

Det är inte utan att jag börjar bli oroad av vart uppror leder. Upproret i Egypten togs över av islamister och sedan av militären. Demokratin sitter trångt. Upproret i Syrien har medför ett allt större lidande sedan fredliga protester slagits ner brutalt av regeringen och inbördeskriget blev ett faktum. Oppositionen har numera ett stort inslag av beväpnade religiösa extremister. I Ukraina, som styrts av korrupta politiker, får nu företrädare för Svoboda, en högerextrem och anti-semitisk rörelse allt större inflytande. Den nye riksåklagaren (!) tillhör detta parti. Beväpnade grupper med olika politisk tillhörighet syns på gatorna. Det bådar inte gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s