EU-val och riksdagsval inte samma sak

När jag studerar resultaten från SCB:s stora partisympatiundersökning där folk har svarat på frågan hur det skulle rösta om det var riksdagval, slås jag av de stora skillnaderna mellan resultaten från EU-valet och denna undersökning. Jag tror att det är betydligt lättare att vinna stort stöd om man driver en enda fråga i EU-valet. Se på Junilistan och Piratpartiet. Miljöpartiet har fått stort stöd för att det drivit miljöfrågan. Fi i kvinnofrågan, SD i invandringsfrågan och motståndet mot EU. Jag tror att det blir betydligt svårare för enfrågepartier (dit räknar jag dock inte MP) att få ett stort stöd i höstens riksdagsval.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s