Lyxrenoveringar förstör bostadsmarknaden

En dålig dag för bostadsfrågan. Ett viktigt inlägg av Stig Westerdahl i Sydsvenskan 26 juli (Dålig dag för bostadsfrågan) om tyska Vonovias köp av Victoria Parks bostäder. ”Den budstrid tyska Vonovia vann över amerikanska Starwood visar hur lockande det är att renovera vakanta lägenheter och höja hyran långt mer än vad kostnaderna motiverar. Flera andra företag, som världens största riskkapitalbolag Blackstone, har också anammat affärsidén och förstått att hyreshöjningar på upp mot 50% betyder lönsamma svenska fastighetsaffärer.”
Jag tror att det behövs lagändringar för att stoppa detta geschäft. Frågan är också vad som händer på längre sikt, eftersom företagen inte åtgärdar fastighetens infrastruktur (för då skulle hyresgästerna få möjligheter att påverka). Så vad händer efter 10 år när alla lägenheter är superdyra men stammarna behöver bytas? Vem ska reda upp detta då? Tänker bankerna som ger lån till dessa fuskrenoveringar på vad som händer då?
https://www.sydsvenskan.se/2…/en-dalig-dag-for-bostadsfragan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s