Betalar fackföreningar medlemsavgift i S?

En ordförande i en arbetarkommun sa i ett samtal att om det inte gick som man ville i en arbetarkommun så kan facket betala medlemsavgift i S för medlemmar i fackföreningen, så att de kan se till att partiet håller rätt kurs och att rätt personer blir valda. Är detta sant? Görs detta?  Är det i enlighet med partiets stadgar? Betalar företag medlemsavgift i M för anställda? Ska inte medlemskap i ett politiskt parti vara individens ställningstagande? Jag blev minst sagt förvånad, men undrar om det verkligen är sant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s