Var ska unga bo – Priserna stiger på villor och bostadsrätter i Ängelholm

Enligt Svensk Mäklarstatistik var det genomsnittliga priset för villa i Ängelholm som sålts under perioden 1 oktober till 31 december 2013 2,3 miljoner eller nästan 17 000 kronor per kvm. På årsbasis är detta en ökning med 13 procent. Det genomsnittliga priset i hela riket under samma tid 2,36 miljoner eller 18 2oo kronor per kvm. I Skåne var det genomsnittspriset 2,2 miljoner eller 16 300 kronor per kvm.

Under samma period var det genomsnittliga priset för en bostadsrätt i Ängelholm 1, 02 miljoner kronor eller 14 000 kronor per kvm. Det är en ökning med 9 procent på ett år. I riket var medelpriset 1,85 miljoner eller 28  000 kronor per kvm och i Skåne 1,19 miljoner eller 16 500 kronor per kvm.

Det är mycket pengar för unga människor och låginkomsttagare. Nya hyresrätter kostar mycket. En ny lägenhet på 2 rum och kök cirka 7 000 kronor i månaden. Samtidigt växer bostadsbristen. Detta håller inte. Byggpriserna måste ner. Det måste byggas hyresrätter som även hushåll med lägre inkomster har råd att bo i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s