Är skyskrapor klimatsmarta?

I DN skriver Per Ankersjö (Cp) att det är klimatsmart att bygga höga hus. Visst kan det finnas fog för att bygga högre än 5-6 våningar, men det finns ett problem som man sällan tar upp. Det är klimatet runt mycket höga hus. De stoppar luftmassor i rörelse och skapar hårda vindar runt husen. Därför spelar bebyggelsen utformning stor roll. Skyskrapor av det slag som nu planeras i Stockholm och Göteborg kommer att skapa blåsiga områden närmast dem. Jag rekommenderar stadsbyggnadsförvaltningar att göra studier av detta innan man fattar beslut. http://www.dagensnyheter.se/Articles/2014/01/30/Klimatsmart-att-bygga-hoga-hus/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s