OECD ägnar bostadsfrågan uppmärksamhet

Äntligen hemkommen från OECD-möte i Paris. Det finns en del att smälta. Glädjande är att OECD för första gången på 20 år ägnar sig åt bostadsfrågan. Man ska göra en stor kartläggning av bostadspolitiken i alla länder inom OECD. Det var den som diskuterades: Målsättning och innehåll. Det är ett enormt jobb. Långt ifrån alla var där på mötet. En sak som jag noterade att det förekommer tydligen i flera länder att man får göra avdrag för den hyra man betalar (hur stor del framgick inte), i likhet med de ränteavdrag som man får göra på lån. När Hyresgästföreningen här förde fram ett sådant förslag blev det betraktat som ett långskott. Men det fungerar tydligen ändå.. Något måste ju göras för att upplåtelseformerna ska behandlas lika. Idag är det ju endast ägt boende som subventioneras i Sverige och tyvärr i flera andra länder. .. Återkommer med mer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s