När ska Ängelholm leva upp till målet som stad för unga människor?

Ängelholm är en kommun med 40 000 invånare och en allt äldre befolkning. Den enda åldersgrupp som ökat sedan sekelskiftet är ålderspensionärerna. Det håller inte i längden. Det har man insett och därför ställt som mål att kommunen ska vara särskilt attraktiv för ungdomar och barnfamiljer. Nu återstår handlingar. Det handlar om prioriteringar för att ändra bilden av Ängelholm. Det behövs en verklig kraftsamling från alla olika tänkbara aktörer. Det räcker inte med idrott och friluftsliv. Det behövs mera liv och rörelse, mera möjligheter till eget skapande, kreativa och tillåtande miljöer, som ger utrymme för nya idéer och utveckling.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s