Stora boendeskillnader mellan kommuner i Nordvästra Skåne

Enligt dagens uppgifter från SCB, som härstammar från det nya lägenhetsregistret, har Höganäs och Båstad de högsta andelarna bostäder med äganderätt. De högsta andelarna med hyresrätt finns i de två största städerna Helsingborg och Landskrona. Samtidigt ska man komma ihåg att upplåtelseformen i denna statistik bygger på ägarformer inte hur de boende förfogar över bostäderna. Det förekommer ju att ägda småhus hyrs ut, att det finns hyreslägenheter i bostadsrättsföreningar samt att bostäder hyrs ut i andra hand. Så om man istället är intresserad av hur de boende förfogar över bostäderna, så talar mycket för att andelen av bostäderna som hyrs ut är underskattad.

 

 

Bild

Helsingborg är den i särklass största staden med över 62 000 bostäder. Landskrona är lite större än Ängelholm. Den kommun som har minst antal bostäder är Perstorp med cirka 3 400 stycken.

Bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s