Utanförskap kostar

I ett annonsblad från Lärarförbundet i Dagens Nyheter finns det intressanta siffror på vad utanförskap kostar. Nationalekonomen Ingvar Nilsson ger ett exempel: Tre unga män som han stiftat bekantskap på Fryshuset i Stockholm. Alla tre har marginaliserats tidigt i livet och sent diagnoistiseras med adhd.

”De här killarna har kostat samhället 50-75 miljoner. Det hade kostat en miljon, högst, att få upp dem på banan när de började kasa i skolan.”

Jag tror att detta också är ytterligare ett skäl till att Ängelholm, liksom andra kommuner, borde satsa mer på både skola och utvecklande fritid. Och en utmaning för den förening som vi startat i Ängelholm, Kulturgården. Kulturgården kan ge unga möjlighet till utveckling istället för att driva runt och, speciellt för dem som saknar trygghet i sig själva, hamna i fel sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s