Myterna om ROT-avdragen

Det har förekommit inlägg där man beskrivit sänkningen av ROT-avdraget som riktat mot landsbygden- Trots att det är ett mycket starkt samband mellan inkomst och utnyttjande av ROT-avdrag. Ju högre inkomst desto högre andel utnyttjar ROT-avdrag. Och var bor det högst andel med höga inkomster? Jo, det är ju i storstadsområdena och i de större städerna. Och det betyder i sin tur att det är firmor med kund i dessa områden som berörs. Få av dessa torde vara verksamma på landsbygden.

Statliga subventioner ska väl för övrigt inte bara spridas ut på vad som helst, som t.ex. snofsiga kök eller trädäck. Eller på fritidshus. i Spanien. Regeringen borde sätta upp krav på vilka åtgärder som kan utnyttja ROT-avdrag. Jag anser att de borde bara utgå till åtgärder som sänker energiförbrukningen och/eller innebär en övergång till en miljövänligare energianvändning. Dessutom ska de dessutom naturligtvis utgå även till flerbostadshus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s