Nordea: Det finns ingen bostadsbrist!

Nu får vi reda på hur Nordea ser på bostadsbrist. Banken tycker inte det är bostadsbrist när svindyra nybyggen inte säljs lika enkelt som förut trots de stora subventionerna till ägt boende (ränte- och ROT-avdrag).

”…..Nordeas ekonomer ifrågasätter hur begreppet bostadsbrist används av Boverket och konstaterar att det snarare råder överutbud av bostäder i en majoritet av regionerna. Till bilden hör att nya bostäder blivit svårare att sälja och att det börjat användas erbjudanden om hyresfritt i två år för nybyggda lägenheter.”

Nordea borde veta att Boverkets bedömningar bygger på kommunernas samt att det som framför allt behövs är hyresrätter som hushåll med låga eller lite lägre inkomster har råd med. Men det är väl ingen kundkrets som denna bank är intresserad av. Nordeas ekonomer har en egendomlig syn på bostadsbrist enligt vilken det är den enklaste sak i världen av avskaffa bostadsbristen: höj kostnaderna på allt boende!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s