Jag vill inte ha åsiktsjournalistik

Förundrad över nyhetsmedia, både tidningar och SVT. På nyhetssidorna är det kommentatorers åsikter som är nyheten, inte vad som sägs , händer eller krävs. Är inte det en väldigt egendomlig nyhetsrapportering? Då blir det ingen opartisk nyhetsrapportering utan åsiktsjournalistik. Det gör mig orolig. Vart är vi på väg? God journalistik innebär att man presenterar åsikter och även motsatta, och låta läsarna/tittarna göra sina egna bedömningar. Men det har man tydligen slutat med. Även SVT. Magnus Knutsson åsikter är ingen nyhet.

Jag efterlyser seriös journalistik!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s