Varför föreslår valberedningar sig själva till höga poster?

I Dagens Nyheter idag kan man läsa om hur ledningen i SD vill öka toppstyret. På valbar plats på riksdagslistan finns tre medlemmar i valberedningen. Statsvetaren professor Marie Demker påpekar ”Det är ett slags hederskodex inom föreningsliv och demokratiskt arbete att valberedningen inte föreslår sig själv.” Men det är inte bara inom SD sådant förekommer utan även ledningar inom andra partier, som vill behålla sin maktposition, kan till och med se till att valberedningen helt domineras av styrelsen och andra ledande personer, som sedan föreslår sig själva. Till råga på allt påstår den att detta är höjden av demokrati!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s