Det känns inte bra – Ryssland/Ukraina

Ryssland styrs av en diktatorisk, homofob med expansionsplaner. I Ukraina har delar av regeringen intagits av fascistiska Svoboda och den Högra sektorn marscherar med väpnade förband på gatorna. Det känns inte bra. Det finns en dynamik i denna utveckling som är oerhört farlig. Ytterligheterna tar näring av varandra och utvecklas, medan de demokratiska krafterna får det allt svårare. Det behövs en avkylning. Språkbeslutet mot ryskan i Ukraina borde återtas. Rysslands annektering av Krim är olaglig. Det måste gå att hitta en diplomatisk lösning innan det är för sent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s