Ett ungdomens hus i Ängelholm

Ängelholm vill gärna upplevas som en stad för ungdom, men den enda åldergrupp som ökar är ålderspensionärerna. Därför behövs nya grepp – förutom förstås fler bostäder – som gör att staden blir mera attraktiv för unga människor. Det behövs en central mötesplats, en kreativ miljö som förenar människor med olika intressen och bakgrund. Det behövs ett Ungdomens hus. Bästa platsen för ett sådant är Parkskolan, som nu är helt tom och som kommunen vill göra sig av med. Låt oss fylla den med liv och verksamhet alla dagar och kvällar!

Föreningen Ungdomens hus i Ängelholm har till ändamål att driva verksamhet inriktad på

  • Musik, teater, dans, konst, fotografi, kläder,

  • Ljud och film

  • Dataspel och IT-utveckling

  • Återbruk

  • Entreprenörsutbildning

  • Projektverksamhet inom olika sociala områden och intresseinriktningar

  • Utveckling av unga människor genom gott ledarskap

För att förverkliga föreningens ändamål och för att skapa sund ekonomi samt ge service till besökare kan föreningen själv bedriva kommersiell verksamhet relaterad till ovan angivna områden eller upplåta lokaler för andras kommersiella verksamhet som kan bidra till att utveckla föreningens egen verksamhet.

Målgruppen för föreningens verksamhet är främst ungdomar och unga människor, men är öppen för alla. Föreningen vill verka för att alla känner sig välkomna i en varm och kreativ miljö och motverka utanförskap och diskriminering.

Föreningen är ingen konkurrent till kommunens Kulturskola eller kommunens planer på ett kulturstråk utan vill vara ett komplement och ett stöd till dem.

Om det inte blir möjligt att överta Parkskolan vill föreningen driva verksamheten i andra lämpliga lokaler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s